Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En mulig smittevei

Spørsmål

Hei.
Hadde samleie med ei . Det var kun vaginalt og kondom ble brukt. Men den første var veldig trang så vi byttet. Men da hun tok den på brukte hun enne fingeren på innsiden slik at vi skulle få den på. Vi vasket ikke hendene å det er mulig at hun hadde vesker fra seg selv på fingrene.kan jeg da bli smittet med hiv?
Lurer på om en blodprøve for hiv er sikker etter 1 uke. Var hos fastlegen min og tok test for kjønnssykdommer og en hiv test. Fikk etter 4 dager svar om at de var fine og det var ingen tegn på sykdom.

Kan jeg stole på svaret?

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det er riktig at når man må skifte kondom under et samleies gang så kan det komme fuktighet fra partnerens kjønnsdeler mellom kondomet og penis via fingre og på denne måten kunne overføre mikrober som et ellers fastsittende kondom kunne ha forhindret. Som oftest vil det da dreie seg om mer alminnelige mikrober som de som fremkaller urethritt, chlamydia, mycoplasma genitalium eller gonorebakterien. HIV-smitte på den måten er temmelig usannsynlig, men helt umulig er det ikke. Vanlige tester tatt etter en uke er for så vidt ok med unntak av HIV-testen, den vil som oftest ikke fange opp en HIV-infeksjon før det er gått noe mer enn 2 uker. Andre, mer sjeldne seksuelt overførbare mikrober trenger enda lengre tid før de kan påvises, så du må ta en kontroll om noen uker. Dette har nok gått bra. Lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-