Diverse långvariga symptomer

Spørsmål

Har heile livet hatt trøbbel med magen. Illeluktende gass, smerter og diaré. 20 år: Plutselige magesmerter i venstre side; kasta opp. Smerten gav seg etter kvart, men følte litt ubehag på eit punkt i venstre side. Hadde avføring fleire gonger for dagen. Reiste i militæret. Gjekk til legen. Diagnose: nervøs tarm. Etter ca 10 år kjørte eg tømmer med traktor på humpete veg. Eg fekk då sterke smerter på den plassen eg hadde hatt ubehag. Diagnose:nyrestein. Det viste seg å vera berre "ei lita flis" som sat fast i urinlederen. Etter kystoskopi følte eg at eg hadde fått ein skade i urinrøret. Etter nokre dagar reiste eg for å snakka med lege. Legen var i sjukebesøk, berre ei kvinne på kontoret. "Eg måtte rekna med å ha litt vondt etterpå". Ingen urinprøve. Ubehaget gav seg litt etter kvart, men eg har heile tida etterpå kjent at ikkje alt var som før cystoskopien. Når eg har teke det opp med legane eg har hatt, har dei berre kjent på prostata, og funne at alt er OK. "Alle kjenner litt". Problema har blitt verre med åra. Eg hadde ubehag (nær prostata) når eg sat, og svak urinstråle. Eg har og hatt hyppige diareanfall. Somme tider varte dei i to veker. Eg har og hatt raude kløende prikkar på anklane og dårleg balanse. Eg har vore til coloskopi, og det har blitt tatt avføringsprøver. Ingen funn. Eg måtte slutta å sykla, for eg fekk vondt på innsida av låra. Fastlegen skjøna ingen ting av det. Etter å ha teke opp problemet enno ein gong, vart eg sendt til urolog. Nesten tett urinrør. Fekk infeksjon. Fekk selexidtablettar. Dei virka ikkje. Sendt til sjukehus. Intravenøs antibiotika. I løpet av antibiotikakuren la eg merke til at ubehaget som eg har hatt i mange år, var borte. Det same skjedde med dei raude prikkene og kløen på anklane. Ingen diareanfall lenger. Balansen er i orden igjen, og hørselen er blitt betre. Kan dei problema eg har hatt med magen, prikkene og kløen på anklane, og hørselstapet ha samanheng med ubehaget i urinrøret? Anna årsak? Mann 84.

Mann 84

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei och tack för din fråga!

Det var en lång och smått underlig historia med symptom och plager av olla typ. Om jag förstod ditt brev korrekt började det hela i 20-årsåldern när du var i det militära. Med tanke på din nuvarande ålder har du alltså plågats med magproblem och efterhand diverse andra saker sedan 60 år?

Det låter fantastiskt att du blivit av med flera symptomer efter en intravenös antibiotikur. Smärta i urinröret, diarre, prickar på anklar och yrsel - allt har blivit bättre! Din fråga till mig: kan detta förklaras av den antibiotika du fick? Mitt första svar blir nej. Det är möjligt att dina besvär från urinröret berott på infektion så detta är rimligt att det försvann. Lite långsökt men om ditt besvär från tarmen haft grund i tarmfickor med betennelse av och till, så kan kanske antibiotika lindra. Men hörseltap, utslett, och yrsel - jag får inte ihop det med lidande från urinröret eller intravenös antibiotika. Det hela låter märkligt och jag kan tyvärr inte ge dig en enda förklaring till varför allt skulle höra ihop. 

Hoppas du ändå fick någon hjälp av detta svar,

med vänlig hälsning,

Per Åkesson

Infeksjonslege

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn