Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Coronavirus ved mageinfeksjon?

Spørsmål

Hei! Jeg og min samboer mistenker at vi har hatt enten en form for magevirus eller korona. Har holdt oss isolert i to uker, selv om hun jeg pratet med på koronatelefonen sa jeg bare kunne dra på jobb, fordi vi ikke hadde luftveissymptomer. Dette stolte vi ikke på da vi har lest at man ikke nødvendigvis får det, og at det kan ligne på en matforgiftning/magevirus også. Det startet med at jeg fikk kraftige magesmerter på lørdag kveld, spydde og hadde diaré hele natten. Fikk høy feber og hodepine, og hadde det i tre dager. Hadde muskelsmerter og verk i beina, noe jeg også pleier å få når jeg har influsensa. Hadde ikke matlyst på en uke. Samboeren min ble syk på tirsdag, kvalme, oppkast, diaré, hodepine og feber. Han ble raskt bra igjen og hadde ikke muskelsmerter. Nå er han helt fin, men jeg har fortsatt vondt i beina, og de føles svake, nå to uker etter at jeg ble syk. Jeg kan gå litt, men hvis jeg står/går for lenge får jeg smerter, særlig i knærne. Kjennes også ut som jeg lett får strekk i senene på venste side av kneet og i leggen, at det rykker til og blir vondt. Høres det ut som jeg fortsatt kan ha korona i kroppen og smittsom? Eller er det en ettervirkning av et heftig magevirus, som vil bli bedre av seg selv? Hvor lenge bør jeg vente på å bli bra? Og bør jeg prøve å holde bevegelse i det og gå så mye jeg kan, eller holde meg i ro? Vil jo gjerne komme meg i gang igjen og tilbake på jobb.

Kvinne 26
Svar

SARS-Cov-2 kan angripe alle kroppens organer, men listen over de vanligste symptomene er ganske entydig. Langt de fleste som er angrepet av Covid-19 har hoste og feber. Hadde det bare vært én person med uvanlige symptomer hadde jeg ikke vært så sikker, men dere er to personer med symptomer på mage-tarm-infeksjon og da må vi anse det som sikkert at dette ikke er Covid-19. 

Jeg er enig med den du snakket med på coronatelefonen. 

Om du ike arbeider med mat eller barn kan du gå på arbeid, men du må være nøye med hygienen ved toalettbesøk. Hvis du fortsatt har muskel-og skjelettplager synes jeg du bør få tatt bakteriologisk undesøkelse an avføringen, da noen  tarmbakterier kan gi slike plager. Om du har for eksempel Salmonella eller Yersinia og plagene  må det overveies å ta en antibiotikakur.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-