Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Coronarelaterte spørsmål

Spørsmål

Jeg har to spørsmål. 1)Jeg har i det siste hatt/ og har / knivende smerter på undersiden av venstre skulderblad. Som å ha en kniv sittende der. Er dette et sted typisk relatert til "noe med lungene"? Har forståelse for at dette kan være vanskelig å svare på. Muligens muskulært, men i disse coronatider tenker en jo på lungene. 2) Jeg har sjøgrens syndrom. Mitt immunforsvar jobber konstant på overtid. Jeg har kroppstemperatur 36,4. Jeg har aldri målbar feber over 37,6. Har diskutert dette med leger, som sier at: hvis du ikke har feber, dvs. over 38, er du frisk. Jeg vil da i en hypotetisk coronasykdomstilstand aldri bli tatt på alvor, fordi jeg ikke har feber. Det samme gjelder for fibromyalgipasienter, og diverse andre. Spørsmålet er: hvis jeg ikke har over 38 i feber, så er jeg frisk? Mvh

Kvinne 73
Svar

Hei.


1) Stikkende smerter under et skulderblad, uten noen som helst andre symptomer på infeksjon, er ikke et tegn på coronainfeksjon. Det klinger mest i retning av muskulære smerter.


2) Du spør om hvis du ikke har over 38 i temperatur, så er du frisk. Så kategorisk går det ikke an å være. Dersom du har f.eks. 37,8 i temperatur rektalt, hoste, tung pust og føler deg syk, så er det selvfølgelig enhver grunn til å mistenke at du kan ha en infeksjon. 


Du skriver at du aldri har temperatur over 37,6. Jeg tenker at det vil være mer korrekt å si at du til nå kanskje ikke har hatt temperatur over 37,6. Skulle du bli alvorlig syk, så vil du nok som alle andre få høyere temperatur. Noe annet er vanskelig å tenke seg. 


Håper det var greit og tydelig svar. Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-