Condylomer i urinrørsåpningen

Spørsmål

Hei! Jeg er litt for flau for å reise til legen, det ser ut som jeg har fått sopp? Jeg har fått små «hvite blemmer inne i i tissehullet, og jeg tror jeg har hatt det en stund uten å ha merket det. Jeg oppdaga det her igår kveld, og skal ta klamidyatest fort som mulig. Men jeg trur det heller kan være sopp/herpes?

Mann 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Dette har hverken med sopp eller herpes å gjøre. Ut fra det medsendte bilde fremgår at du har fått enkelte små utvekster lokalisert til urinrørsmunningen som har farge som omgivelsene og som er litt uregelmessige i formen. Dette representerer det som kalles condyloma acuminata eller kjønnsvorter, så langt det er mulig å bedømme ut fra bildet, man må alltid ta et visst forbehold når man ikke har sett en hudforandring med ens egne øyne. Du kommer desverre ikke utenom en tur til fastølegen eller annen instans i primærhelsetjenesten, aller helst en klinikk som steller med seksuelt overførbar sykdom selvfølgelig, men utenom de største byene er det ikke alltid like enkelt. 


Condylomer er ikke farlige på noen måte, men de kan overføres til en seksualpartner slik som du har fått dem overført fra en tidligere. Derfor vil de fleste bl.a. bli kvitt dem så snart som mulig, men det er bare leger som kan stille diagnoser og bestemme hva slags behandling som vil passe deg best. Og det er flere behandlinger å velge mellom, alt fra noe å smøre på til frysing og annen kirurgisk metodikk. Condylomer forårsakes av et eller flere HPV-virus (human papilloma virus) fortrinnsvis nr. 6 og 11, det finnes over 200 typer av dem. De aller fleste condylomer vil i løpet av måneder gå over av seg selv, men de fleste ønsker å få dem behandlet. Alle leger er vant til å se og undersøke for kjønnsvorter, det er den aller hyppigste av alle seksuelt overførbare sykdommer. Lykke til og god bedring ! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-