Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brystverk hos en 15-åring

Spørsmål

Min 15 år gamle datter fikk smerter i høyre bryst sist uke, hovent, hardt og rødt. Etter 3 dager med smerte ble det litt bedre 4.dagen men jeg så da at brystvorten var innovervendt. Gikk da til lege som startet doxyllinkur (500 mg x4 i 7-10 dager). Det ble ikke tatt ultralyd, ingen drenering, bare kur. Samme kveld fikk hun 39,5 i feber noen timer. Deretter feberfri, men i dag er det 3.dag på antibiotika og hun har ennå litt vondt. Jeg lurer på hvilken oppfølging hun bør ha videre? Kan fremdeles kjenne kulen bak brystvorten, jeg tror det er en abscess, burde den ikke tømmes? Burde hun ikke utredes videre mht hvorfor dette skjedde, da dette vanligvis er noe som rammer ammende kvinner? Jeg syns den innadvendte brystvorten er grunn til bekymring. (PS til informasjon: Tar ingen medisiner, ikke p-piller, har hatt regelmessig mens i ett år, har aldri vært gravid eller ammende, er normal vekt).

Kvinne 43
Svar

Jeg håper det ble tatt bakteriologisk prøve før behandlingen startet, det er viktig å vite hva slags bakterier man har med å gjøre. Hvis symptomene nå er mye bedre tyder det på at det er noe doxycyclin virker på. I første omgang får dere bare fullføre den påbegynte kuren. Dersom det fortsatt er symptomer etter en uke er jeg enig i at ultalydundersøkelse er en god ide, og om man da finner en abscess bør den tømmes, og det må tas bakteriologisk prøve av pussset. Det behøver ikke å være noen alvorlig årsak som ligger bak. Også ikke ammende kvinner kan få brystverk. Videre oppfølgning avhenger av hvordan dette forløper. Gå til fastlegen og få undersøkt brystet om to uker.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-