Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bruker Methotrexat. Er jeg i risikogruppe for coronarvirus infeksjon?

Spørsmål

Hei. Jeg har revmatoid artritt, og tar ukentlig metotrexat (cellegift). Er jeg da i risikogruppe ifht coronaviruset? På jobben møter jeg mange forskjellige folk ila dagen. Og jeg får alltid tilbud om influensavaksinen, fordi jeg er i den risikogruppen.

Kvinne 36
Svar

Hei.


Ja, det er du. Methotrexat reduserer immunforsvaret. Det betyr at du lettere kan bli smittet, og det betyr også at du i verste fall kan bli sykere enn vanlig. De kjente rådene for å beskytte seg mot smitte, gjelder altså kanskje i enda sterkere grad for deg, enn for folk flest. Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-