Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bruker antibiotika, vil det ha innflytelse på en evt coronavirusinfeksjon?

Spørsmål

Hei! Jeg går på Doxycyclin 100 MG X2 i 4 uker, grunnet Borrelia infeksjon. Har gått ca 1 uke nå. Er ellers en frisk person. Det jeg lurer på er om jeg skulle ende opp med og få Covid - 19 Viruset, er det et problem at jeg går på Antibiotika? Har fått beskjed om at jeg må gå ut kuren. Jeg er en mann på 26 År.

Mann 26
Svar

Hei.


Antibiotika virker som kjent bare på bakterier, og ikke på virus. Det har heller ingen negativ innflytelse, om du skulle bli smittet av Coronaviruset. Ved coronainfeksjon kan flere typer komplikasjoner oppstå, blant annet bakteriell  lungebetennelse. Så akkurat en slik komplikasjon vil du faktisk ha mindre sjanse for å få, ved å bruke Doxycyclin. 

Ha det bra.