Blemmer i munnen

Spørsmål

Hei,

jeg tror mannen min har munn-herpes. Han får blemmer inne i munnen med jevne mellomrom. Han sier at blemmene gjør vondt og klager. han vil imidlertid ikke gå til legen for å få undersøkt dette. Han han ikke hatt noen form for sår eller blemmer på kjønssorganene. Jeg vil vite om jeg kan bli smittet av herpes dersom vi kysser? Kan han få herpes på kjønnsorganene også? Og kan jeg også få herpes nedentil?

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er vanligere å få blemmene på leppene og rundt munnen enn inni munnen, men det kan godt være herpes mannen din har. Det kan også dreie seg om after, og selv om disse også gjør vondt så er de helt annerledes enn herpes. En lege kan nok stille diagnosen hvis han får se blemmene når de er ferske og "aktive". Hvis det er herpes han har er risikoen stor for at du også blir smittet, og som partnere vil dere lett smitte hverandre. Dere bør selvfølgelig unngå kyssing og oralsex når utbruddet står på, men noen kan skille ut virus også når de ikke merker at et utbrudd er på gang, og da kan man lett smittes.

Man kan få herpes på kjønnsorganene også, via smitte fra munn til underliv. Underlivsherpes er vanligvis en annen type enn munnherpes, de kalles henholdsvis herpes 2 og 1. Begge kan kryssmitte til munn eller underliv.

Les mer om denne vanlige plagen på linkene over til høyre.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn