Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bivirkninger av coronavaksinene

Spørsmål

I disse koronatider lurer jeg på bivirkninger av vaksinen jeg ønsker å ta. Har KOLS og vet ikke om jeg da kan være i faresonen for bivirkninger av denne vaksinen,vet heller ikke hvilken "type" vaksine man får da jeg har lest om flere. Vaksinen er jo ganske ny og det skrives mye rart,noe som gjør meg og sikkert flere engstelige. Har tatt influensavaksinen flere ganger og Pneumokokk vaksinen for 2 år siden uten noen bivirkninger.

Kvinne 67
Svar

Koronavaksinene kan i større grad enn mange andre vaksiner gi ømhet og hevelse på innstikksstedet. Dette skjer hos 60-80% av dem som får vaksinene, men det er ikke alvorlig. Mange merker også hodepine, feber, muskelsmerter og slapphet, og også dette er i større grad enn de fleste andre vaksiner, men det er sjelden så alvorlig at man trenger å ligge til sengs for det.  Vi kan ikke gå i alle detaljene, men under 5 % får så mye bivirkninger at de må holde senga en dag eller fler, og så blir man bra igjen. Jeg vil mye heller velge det enn å få covid-19. 

Det å få covid-19 er ekstremt mye farligere enn disse bivirkningene, og mitt råd er ta vaksinen så fort du kan, og i valget mellom forskjellige vaksiner bør du ta den du blir tilbudt først.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-