"Billig" samboer?

Spørsmål

Hei.
Jeg har funnet ut at min samboer har tatt 2 esker a 500mg Azitromax. Dette var da i et tidligere forhold i 1997. Jeg har funnet disse i en beholder hun har holdt gjemt. Det virker som hun var litt "billig" da hun gikk på skolen, i følge alle lappene som lå med. Jeg lurer på om det fortsatt kan henge i henne at hun tidligere har vært smittet med evt. Klamydia? Hun klager per i dag av det er ofte og unormal utflod i underlivet. Bør jeg sjekke meg for evt. sykdommer?

Mann, 28 år

Svar

Hei!

Det at du finner tegn til at hun har tatt slike kurer behøver ikke bety at hun er "billig", men at hun har tatt plager fra underlivet alvorlig, blitt undersøkt av lege og fått behandling for dette som i de aller, aller fleste tilfeller kurerer infeksjonen fullstendig. Selvfølgelig kan man få ny infeksjon etter dette.

Azitromax brukes også mot luftveisinfeksjoner, bare så det er nevnt..

Klamydia er så vanlig at det kan være fornuftig for alle nye par å sjekke seg hvis de har hatt tidligere partnere.