Bihulebetennelse

Spørsmål

Hei. Jeg var forkjølet med vond hals og tett nese forrige uke. Det forsvant. På søndag følte jeg meg varm/øm i kinnet på ene siden og nesetetthet kom tilbake. Siden vært sånn. Også hatt en verkende smerte i tennene i overkjeve på samme side. Bortsett fra nesetetthet har jeg ikke så mye mer forkjølelsessymptomer. Men jeg har hodepine. Ser ikke snørr heller, men tett. Litt varierende smertegrad på hodepinen, men syns den tiltar når jeg bøyer meg og spesielt når jeg ligger på natt. Normalt? Sovet dårlig nå 4 netter pga hodepine. Kan være hodepine i hele hodet og press i panne. Hvordan kan en lege vite at dette ER bihulebetennelse? For ingen har jo sett inni hodet mitt. Jeg har vært innom to leger denne uka. Jeg har sjelden hodepine ellers, er livredd hjernehinnebetennelse, slag, svulst og lignende. Angsten lammer meg bare jeg tenker på det. CRP var under 5. Det ble lyst i nesa mi, der var det rødt/betent. Slår ikke bihulebetennelse ut? Har ikke feber. Jeg fikk rinexin, ikke turt å ta de da jeg har lest man kan få hjerneblødning. (?) Ville de merket hvis dette var slag, svulst eller hjernehinnebetennelse uten å sjekke meg direkte for dette?

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! du beskriver en sykehistorie som er helt typisk for bihuleplager. Det kommer gjerne etter forkjølelse og gir hodepine som forverrer seg ved fremoverbøy. Tenner kan bli ømme i overkjeven. CRP og blodprøver kan være helt normale. Grunnen til smertene er trykket i bihulen er høyt. Drenasjen av slim er stoppet opp. Det trenger ikke være bakterielt. Da har man gjerne høy feber og påvirket almenntilstand. Rinexin er helt riktig behandling. Det åpner opp kanalene slik at trykket faller og slimet dreneres ut i nesa. Det er et trygt preparat og du trenger ikke bekymre deg for hjerneblødning. Bihulebetennelse stiller man ut fra klinikk og undersøkelse. Ømhet ved banking over bihuler. Billedundersøkelse som CT er i første omgang ikke indisert. Ved gjentagelse og hyppige plager kan det være nødvendig. Slag, svulst og hjernehinnebetennelse har helt annet forløp og er helt usannsynlig. Slag gir lammelser i arm++, svulster debuterer med krampeanfall eller kraftsvikt og hjernehinnebetennelse har et dramatisk bilde med nakkestivhet, lysskyhet, blodutredelser i huden og et bilde av blodforgiftning. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-