Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bihulebetennelse, influensa eller hva?

Spørsmål

Hei Jeg ble brått dårlig for 5 dager siden. Feberen steg raskt til 39,5 og holdt seg der i 2 dager. Hadde voldsom hodepine og veldig vondt i kroppen og tett i nese og hodet og lå rett ut i 3 døgn. Så gav feberen seg, men føler meg fremdeles ganske syk og dårlig og har lett hodepine og trykk i hodet. Orker veldig lite og er bare hjemme på sofaen. Grunnet høy og brått innsettende feber konkluderte jeg selv med at dette er influensa. Var en tur hos legen i stad og sjekket CRP. Den var lav, og da mente legen at det sannsynligvis ikke var influensa. Han lurte litt på bihulebetennelse, noe som kan stemme med trykk i hodet og veldig mørkegult sekret som kommer fra nesen. Men ble litt forvirret. Kan man bli «influensadårlig» med så høy feber av bihulebetennelse? I så fall burde vel CRP også vært høy noe som ville antydet bakteriell infeksjon?

Mann 39
Svar

Hei.

Ja, man kan bli ganske dårlig av en bihulebetennelse, med feber og nedsatt almentilstand. Symptomene dine kan også klinge i den retning. Du spør om ikke CRP ville vært høy ved en bihulebetennelse. Det vil den vanligvis ikke, så lav CRP utelukker på ingen måte bihulebetennelse. Hovedregelen er normal/lav CRP ved bihulebetennelse. Videre så kan du ha hatt en influensa eller influensalignende sykdom / kraftig forkjølelse, og pådratt deg en bihulebetennelse i forløpet av den. Mulighetene er mange, men det er i bunn og grunn ikke så veldig nøye med presis diagnose her, siden alt dette -uansett hva det eksakt er- er ufarlige og forbigående tilstander som en ikke nødvendigvis trenger behandling for, da immunforsvaret tar hånd om slikt, spesielt hos en relativt frisk og ung mann som deg. Jeg vil anbefale at du tar paracet og nesespray, og tar dagene til hjelp, så blir du garantert helt frisk igjen. Skulle en evt bihulebetennelse dra i langdrag, kan det være aktuelt med antibiotika, men bihulbetennelser går også over uten antibiotika. God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-