Bekymret for strupekreft

Spørsmål

Hei Er en kvinne på nettop fylt 30 for mindre en uke siden. Er frisk ellers og går ikke på medisiner, har gjerne hatt influensa siden 11 desember og omgangssyken mellom slaget. Opplevde en forferdelig hodepine, feber, muskel smerter og svimmel følelse samt vondt ja så si si over alt. Ble frisk og følte meg mye bedre, men så kom vond hals som lyn fra klar himmel. Jeg snuser ikke, røyker ikke og alkohol er noe jeg Nesten ikke drikker «sjeldent» men ikke dette året har det ikke blitt noe av det. Plutselig en dag så kom vond hals for springende og fult. Gjør vondt i strupehodet, tar jeg foran det strupehodet nå gjør det vondt og ømt. Har hes stemme, vondt når jeg svelger, vondt når jeg tar fremme ved halsen, følelsen av det er noe der som et sår eller en stor drue som må svelges vekk, må kremte mye men får det ikke vekk. Og har ikke mye slim men litt, men er veldig plaget med at det gjør vondt. Følelses som det kommer på innsiden av fremme hals, setter jeg fingrene og trykker lett inn fremme mellom de to kulene på halsen gjør det og vondt, hoster litt og føler meg av og til tørr. Vondt når jeg snakker og vondt når jeg beveger munnen. Mest vondt når jeg svelger spytt, mat, drikke osv. Svelger mye for følelsen av at luft røret skal kollapse sammen er konstant der. Legen kunne ikke se noe annet enn at jeg var rød, virus sa hun. Men jeg innbiller meg strupekreft nå, er kjempe redd siden har hatt dette 2 uker nå. Hva tror du? Er der stemmebånd kreft eller noe sånt? Smertene er ikke bak halsen men der på andre siden om du skjønner, fremme ved svelget ikke bak med mandlene. Føler meg hypokonder med tanken på legen ikke såg noe og Crp var under 5. Hilsen kvinne 30

Kvinne 30
Svar

Hei! Du må ikke bekymre deg for kreft eller annen alvorlig sykdom. Du beskriver et nokså klassisk bilde av viral infeksjon som involverer stemmebånd og det vi kaller larynx. Kreft ville ikke gitt smerter eller ømhet. Din alder samt fravær av røyking utelukker det. Symptomene vil gi seg iløpet av få dager. Det er ikke så lett for fastlege å undersøke så langt ned, det krever ØNH spesialist. Om plagene ikke gir seg bør fastlegen henvise deg til det. Knuter, polypper kan gi langvarig heshet i din alder, men kreft er helt usannsynlig 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-