Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av ureaplasma ?

Spørsmål

Hej, min kjaereste fikk påvist ureaplasma infeksjon og ble behandlet med antibiotika. Hon er nå frisk. Borde jeg bli testet? Jeg har ikke symptomer, men jeg er redd at jeg har ureaplasma og kommer til å smitte henne når vi treffes igjen. Legen hennes i utlandet syntes at jeg borde teste meg, men norske hjemmesider sier at det kun er aktuellt med test hvis man har symptomer. Jeg har ikke fastlege i norge, men jeg har bodd her lenge og arbeidet. Hvis jeg må teste meg, hvor kan jeg det?

Mann 25
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Jo, du bør testes og behandles hvis testen er positiv med medikamentet clarithromycin. Dette er prosedyren siden 

du er fast partner. Du bør nok helst oppsøke en av de klinikkene som steller med sekseuelt overførbare sykdommer siden dette er litt spesielt. De er tilknyttet Hudavdelingene ved sentralsykehusene i Norge, i Sverige er det mange flere slike klinikker. I Oslo Olafiaklinikken i Trondheimsveien i sentrum. Inntil dette er avklaret bør du ikke ha samleie med henne. Lykke til og god bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-