Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av småmark og spolorm med Vermox

Spørsmål

Hei! For 7 dager siden tok jeg første tablett av en Vermox kur. I kveld kjente jeg antydning til kløe og ble derfor superstresset og tok en til for sikkerhetskyld. Altså 7 dager etter den første. Jeg skal i utgangspunktet ta en ny om nye 7 dager, altså 14 dager fra den første. Det jeg lurer på er om jeg nå har «ødelagt» prosessen i forhold til egg osv ved å ta den etter 7 dager. Må jeg begynne helt på nytt eller kan jeg ta en ny om 7 dager slik jeg egentlig skulle?

Kvinne 23
Svar

Du skriver ikke hva du behandles for, men jeg antar at diagnosen rundorm eller småmark er stillet med mikroskopi av markegg. 

Du har ikke spolert noe, men du bør ta kuren etter to uker, som planlagt. Om det er småmark (barnemark, Oxyuris) du behandles for er er det viktig å klippe neglene korte og rense dem daglig, vaske hendene nøye før hvert måltid og kokvaske håndklær, sengetøy og undertøy dagen etter at behandlingen er gjennomført, gulvene må vaskes, og hele familien må behandles.