Bartonella og katteklor

Spørsmål

Jeg har vært innlagt på sykehus i 8 dager p.g.a kyssesyken og ekstra slag på hjertet. Jeg har også vært plaget av lammelser i ansiktet og en følelse av å gå på skyer da og i ettertid. De tror også jeg har hatt et virus på hjernen. Nå har jeg dannet antistoffer mot noe som kalles "bartonella". Hva gjør denne infeksjonen?? Hvordan kureres den?? Er den langvarig?? Smittsom??

Kvinne, 14 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Bartonella er en bakterie som forårsaker den såkalte "katteklorefeber".

Du kan lese mer om denne infeksjonen ved å klikke på linken over til høyre.

Om dette er forklaringen på symptomene dine er derimot ikke sikkert, vanligvis gir katteklorefeberen hovne lymfeknuter og utslett. Det er påvist bartonella infeksjon i lunger, ben og i hjernen, men foreløpig synes dette å være svært sjelden. Imidlertid kan ansiktslammelser være en del av en slik nevrologisk infeksjon.

Katteklorefeber går som regel over av seg selv og er ikke smittsom fra menneske til menneske. Imidlertid er det ofte personer med dårlig immunforsvar som får alvorligere infeksjoner med Bartonella, feks personer som bruker cellegift eller kortison, eventuelt personer med HIV.

Snakk med legen din om hva prøvesvar og funn på sykehuset har gitt av konklusjoner med tanke på årsaken til dine plager.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn