Barn med halsbetennelse og utslett

Spørsmål

Hei ! Vår sønn på 2 år fikk halsvondt (dårlig ånde ) og feber for 8 dager siden . Feberen gikk bort etter et par dager. 4 dager etter første dag med feber fikk han røde kinn og det kom nupper på armer og bein . Disse har utviklet seg til å heve seg over huden, er hissig og illrød. Feber og utslett vedvarer. Vi har vært hos legevakt, fastlege og legevakt på nytt. CRP fin, under 5 , men de kan ikke gi oss et entydig svar på hva dette kan være . Utslettet er kun på armer, bein og ansikt. Er det grunn til bekymring ? Hilsen mor

Mann 2

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


Utslett hos barn med feber er det alltid vanskelig å vurdere og mulighetene er mange. Det er bra ta du har søkt hjelp flere ganger, for det er viktig å få se utslettet i rette del av forløpet for å kunne forstå hva barnet feiler. 


I ditt barns tilfelle, med utslett som startet noen dager etter halsbetennelsens start, er det naturlig å tenke på skarlagensfeber som en mulig diagnose. I tillegg til et rødt utslett som gjerne starter på bryst og halse og så sprer seg utover kroppen er det typisk med et hvitt belegg på tungen og etter hvert den svært typiske jordbærtungen, Etter et par uker skaller huden av. 


Utfra bildene er det vanskelig å vurdere utslettet skikkelig, og jeg ville gjerne ha sett tungen til barnet; det er aldri feil med ytterligere en legevurdering. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn