Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Barn med halsbetennelse og utslett

Spørsmål

Hei ! Vår sønn på 2 år fikk halsvondt (dårlig ånde ) og feber for 8 dager siden . Feberen gikk bort etter et par dager. 4 dager etter første dag med feber fikk han røde kinn og det kom nupper på armer og bein . Disse har utviklet seg til å heve seg over huden, er hissig og illrød. Feber og utslett vedvarer. Vi har vært hos legevakt, fastlege og legevakt på nytt. CRP fin, under 5 , men de kan ikke gi oss et entydig svar på hva dette kan være . Utslettet er kun på armer, bein og ansikt. Er det grunn til bekymring ? Hilsen mor

Mann 2
Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


Utslett hos barn med feber er det alltid vanskelig å vurdere og mulighetene er mange. Det er bra ta du har søkt hjelp flere ganger, for det er viktig å få se utslettet i rette del av forløpet for å kunne forstå hva barnet feiler. 


I ditt barns tilfelle, med utslett som startet noen dager etter halsbetennelsens start, er det naturlig å tenke på skarlagensfeber som en mulig diagnose. I tillegg til et rødt utslett som gjerne starter på bryst og halse og så sprer seg utover kroppen er det typisk med et hvitt belegg på tungen og etter hvert den svært typiske jordbærtungen, Etter et par uker skaller huden av. 


Utfra bildene er det vanskelig å vurdere utslettet skikkelig, og jeg ville gjerne ha sett tungen til barnet; det er aldri feil med ytterligere en legevurdering. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-