Antibiotika og vin

Spørsmål

Jeg går på Amoxicillin Mylan 500mg for halsbetennelse. Disse skal tas i 10 dager. Den 7 dagen av behandlingen skal jeg i et supriseparty, detta har jeg gledet meg lenge til. Kan jeg drikke litt vin i denne anledningen?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er tilstrekkelig med 7 dagers behandling av halsbetennelse. Ihvertfall dersom du føler deg i god form og har mindre smerter i halsen. Jeg tenker det er et bedre alternativ å slutte med tablettene på dag 7 enn å bruke antibiotika når du evt drikker vin. Det er ikke skadelig med mild-moderat alkoholbruk under pågående antibiotikabehandling, dvs 3-4 glass vin på en kveld.Yasmin p-pille og andre p-piller brytes ned i leveren gjennom et enzymsystem som også bryter ned antibiotika (amoxycillin). Derfor kan det teoretisk bli en interaksjon. Det er isåfall svært sjeldent.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn