Antibiotika behandling

Spørsmål

Jeg har en colorectal cancer med spredning til buk og lever. Etter fire måneders behandlingspause har jeg for 14 dager siden påbegynt ny kur med Avastin + Xeloda (2000 mg x 2 daglig) med ny kontroll neste mandag etter 7 dagers opphold.

Jeg har lenge ventet på operasjon for trang forhud. Denne ble utført hos spesialist for syv dager siden. Etter to dager gikk jeg tilbake og fikk da resept på Dicloxacillin Orion 500 mg (tre ganger daglig i ti dager). Midtveis i kuren måler jeg 37,6 C i temperatur. Ingen smerter o.l.

Problemstilling: Skal jeg fortsette med antibiotika eller seponere?

Svar

Hei! Du bør fortsette kuren ut slik legen din har forordnet. Selv om du merker klinisk bedring og ingen nevneverdig feber, kan infeksjonen rask blusse opp om behandlingen stoppes for tidlig. Jeg vil anbefale at du fullfører kuren i 10 dager