Angst for hiv-smitte

Spørsmål

Hei!

Jeg jobber en del med Russland og har vært der noen ganger. Har også vært veldig plaget med depresjoner og angst, derfor også medisinen jeg går på. Det som er, er at jeg har, sikkert for å tilfredsstille min egen bekreftelse om "håpløshet" og at jeg er "dum" til å benytte meg av prostituerte i Murmansk hvor jeg har vært. Dette har skjedd i påvirket tilstand (alkohol), men jeg er alikevel sikker på at jeg har benyttet kondom ved enhver anledning (5 ganger).

Nå har jeg tross alt begynt å få orden på mitt "psykiske" liv og ser lyst på fremtiden. Men så er det dette med HIV/AIDS smitte da. Kondomen har vært på hele tiden og den har ikke gått hull på så langt jeg vet.

Bør jeg ta hiv-test eller kan jeg slå meg til ro med at siden jeg var så "fornuftig" å bruke kondom så kan/er ikke jeg smittet? Eller er sannsynligheten for smitte så liten at det er bortkastet tid?

Når det skal sies så virket jentene veldig ansvarsbevisste for sin egen sikkerhet så jeg tror de benytter kondom hos alle kundene sine.

Uansett.... nå har jeg våknet opp og kommet ut av "dvalen" og mørket, så jeg vil aldri gjøre dette igjen, men kan det være forsent tro?

Håper på snarlig svar!

Sykdommer: Depresjon/angst
Medisiner: Cipramil

Mann, 25 år

Svar

Jeg tror nok du kan ta det helt med ro i forhold til om du er blitt smittet av hiv. Som du selv sier så har du brukt kondom hver gang, og at du sier at også de prostituerte har vært bevisst på bruk. Men går du rundt og er urolig for dette, så kan du naturligvis gå til din fastlege (eller Olafiaklinikken hvis du bor i Oslo) og få tatt en sjekk. Jeg skal ikke ta noen moralsk pekefinger her om bruk av prostituerte - men jeg forstår godt at du synes dette er dumt.