Analt samleie

Spørsmål

Hei.
Var så dum og hadde analsex med en prostituert for en stund siden. Da jeg trakk meg ut etter utløsning så jeg at kondom hadde begynt å skli av. Vil si at nesten halve penis fremdeles var dekket. Resten hang i enden av penis. Jeg tror og håper at dette skjedde da jeg trakk meg ut etter utløsning og penis var blitt litt slappere. Da hun tok av kondom så jeg en mørk flekk på kondom (Ca 1x1 cm). Pga av alkohol er jeg usikker på om dette var blod eller avføring.

Siden kondomet hang kanskje 10 cm utfor penis er jeg redd for at hun har kommet borti penisen med dette kondomet. Kan hiv smitte på denne måten?

4 uker etterpå tok jeg test på det meste av kjønnssykdommer inkludert hiv . Alle var negative.

Pga av en operasjon hadde jeg gått på Fragmin, Paracet, tramadol og voltaren i ca 1 uke da jeg tok testen. Kan disse medisinene ha påvirket resultatene? Jeg spurte legen min om dette og hun sa at det ikke hadde noen betydning.

Jeg har tenkt å ta meg en ny test om noen uker. Men slik jeg har skjønt det av å lese andre svar her inne så vil en hiv test etter 4 uker med overhengende sannsynlighet
bety at jeg er negativ, selv om en kontrolltest er påkrevd. Stemmer dette slik at jeg egentlig kan slutte å bekymre meg ?

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Sannsynligheten for at du har fått overført HIV ved den beskrevne episoden var generelt veldig liten siden nærkontakten hadde forholdsvis kort varighet. Kondomet dekket slik jeg forstår deg penis den største delen av tiden, dvs. i den vesentlige delen av samleiet. Eventuell overføring av mikrober ved et samleie skjer ved at mikrobene trenger inn i den delen av penis som omfatter penishodet og penisskaftet i overgangen mellom den delen der forhuden fester seg før den går over i hel hud lengre inn på penis. Hel hud representerer god beskyttelse mot inntrengning av mikrober. Den negative prøven etter ca. 4 uker er henimot diagnostisk for at du ikke er blitt smittet med HIV;- de aller fleste som faktisk blir det får en positiv test allerede mellom første og tredje uke etter den seksuelle episoden. For ordens skyld kan du ta en kontrolltest slik legen foreslo. Legen din har videre rett i at medikamentene du går på ikke har noen betydning for overføring av mikrober under sex. Siden de øvrige prøvene var negative kan du, som du skriver altså slutte å bekymre deg for denne episoden.