Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

6 måneder gammelt barn med spørsmål om skarlagensfeber

Spørsmål

Min dotter på 6 månader ha ätit dåligt (ersättning) , hon har varit väldigt hård i magen så trodde det var därför, plötsligt fick hög feber i fredags (38-38.7) i cirka tre dagar sedan släppte den, tungan var vit nu är den rosa och lite prickig, förkylningssynptom, 2 dagar efter blossar ena sidan på ansiktet upp i röda utslag som försvann efter några timmar, kinderna är rosa och idag (dag 3 efter feber) ser jag ljusosa prickar/utslag på bröst och armhåler.. Allt stämmer väldigt bra in på scharlakansfeber. Hon verkar må okej, lite trött och extra grinig, har ingen feber.. MEN hon har nog väldigt ont i halsen för jag sliter med att få i henne mjölkersättningen och vätska och behöver hjälp så snabbt som möjligt med medecin innan hon blir uttorkad! Tacktack

Kvinne 34
Svar

Hei, du beskriver mange symptomer på skalagensfeber. Det skyldes streptokokkbakterier der man får en halsbetennelse og deretter en immunrekasjon mot bakterien. Da får man dette røde utslettet og noen en "bringebærtunge". Det er også vanlig at huden skaller av på hender og føtter etter en ukes tid. Jeg vil oppfordre deg til å oppsøke fastlegen eller lege på helsestasjon. Små barn med feber og redusert almentilstand skal man uansett la en lege undersøke. Dersom det er en streptokokkinfeksjon skal barnet ditt behandles med antibiotika. Dette er vikitg for å unngå komplikasjoner senere. Det er ikke sikkert det er streptokokk infeksjon, men barnet ditt skal uansett undersøkes. Hilsen legen



Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-