Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

2-åring har hostet i 3 uker, bør vi til lege?

Spørsmål

Hei, Vi har en datter på 2 år og 4 måneder som har vært småforkjølet i ca 3 uker. Det begynte med rennende nese og litt hoste, så ble nese og hoste litt bedre, men hosten har kommet tilbake. Det er «slimete» hoste, det høres ut som om hun har slim i halsen som må hostes opp. Det er mest om natten og morgenen. Det er ikke snakk om lange økter med hoste. Hun hoster et par ganger, så gir det seg. Slike korte hosterunder kan skje 2, 3 ganger i løpet av natten/innsovning og om morgenen. Pusten er normal dag og natt. Hun har ikke hatt feber, og er ellers i fin form. Er dette noe vi burde ta videre til fastlegen, eller høres det normalt ut/noe som vil gå over av seg selv?

Kvinne 2
Svar

Hei.


Så lenge hun er i fin form, feberfri og ikke har noen problemer med pusten, så synes jeg helt klart at dette er noe dere både kan og skal se an. Småbarn på den alderen er ofte mer eller mindre sammenhengende forkjølet, spesielt om de går i barnehage, hvor man eksponeres for nye virus hele tiden.

Det er tilnærmet sikkert at dette går over med noe mer tid. 

Den eneste grunnen til eventuelt å oppsøke lege, måtte være å utelukke Covid-infeksjon. Det kan være viktig, spesielt om dere har noen i familien som er i risikogruppene, eller om hun har vært i kontakt med mulig covid-smitte. Men i seg selv trenger hun jo ingen behandling, siden hun ikke er plaget av dette, og behandling for virusinfeksjoner i luftveiene inklusiv Covid, finnes jo forøvrig heller ikke. Og siden Covid er svært smittsomt, ville sikkert andre i familien ha blitt smittet og syke i løpet av de tre ukene som har gått, så sannsynligheten for dette er nok minimal. 


Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-