Langvarig slapphet etter infeksjon: ettedønning eller bihulebetennelse?

Spørsmål

Hei,
jeg har nå vært syk med varierende feber i tre uker uten diagnose, og trenger en second opinion. Blir bare aldri frisk.
Symptomer: Slapphet, hodepine, magesmerter, lett kvalme, lett feber, bitter smak i munnen, av og til hoven tunge med hvitt belegg, tiltagende smerter i bihuler (men ingenting å snyte ut). Sporadisk kløe/svie i forskj. områder i huden som kan skyldes intoleranse mot aloe vera og matvarer.

Ble først sykemeldt fra 31. jan til 5. feb med overnevnte sympt. Gikk så på jobb noen dager, selv om jeg følte meg dårlig fortsatt, og hadde store vanskeligheter med å konsentrere meg. Så ble jeg plutselig veldig dårlig kvelden 13. februar og fikk kraftige frysninger som varte i 2-3 timer mens jeg lå og snakket til meg selv og hadde vondt i huden. Jeg ble sykemeldt 14. med 19 i CRP, ingen konklusjon. Var hos legen igjen onsdag 20. og da var CRP vanlig. Fortsatt ingen konklusjon. Følte meg så bedre 21. februar, men våknet 22. februar med like sterke symptomer som jeg hadde en uke tidligere.
Har nettopp skaffet meg termometer de siste dagene, måler ikke over 38. Men har i utg.pkt. lav kroppstemp, så alt over 37 gjør at jeg føler meg veldig dårlig.

Fikk beskjed onsdag 20. feb om å ta Livostin pga at jeg ikke tåler Rinexin, og nå har jeg fått bivirkninger av Livostin også. Går tilbake til skylling, selv om det ikke føles tett av noen substans, bare hovent i seg selv.
Jeg ba legen min ta prøver for å sjekke om jeg kan ha sopp i nesa, da jeg har hatt mye plager i bihulene etter jeg bodde på et rom med muggsopp i veggen, og tidligere har vært sykemeldt med kyssesyken uten forhøyede leververdier.

Føler selv jeg har mange symptomer som minner om influensa, men det står over hele internett at den bare varer i 3-5 dager og også inkluderer forkjølelse. Jeg føler meg overhodet ikke forkjøla, og legen sier hun ikke tror det er influensa. Hva er det da? Jeg blir gal av å ligge her. Hjelp! :)
PS: gravitest var negativ.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Det var veldig rart at du skulle føle deg dårlig så lenge, men det er klart at normalisering av CRP spesielt er et bra tegn, som tegn på at du har hatt en eller annen lett infeksjon, som saynnsynligvis ikke skal behandles, og som i seg selv er i bedring.
Vi ser av og til at selv lette infeksjoner, luftveisinfeksjoner, forkjølelser, kan gi ganske så langvarige etterdønninger med nettopp det du beskriver. Symptomer som ikke krever noen behandling eller kan behandles, men som bare tar tid.
De symptomene du forteller om gjør også at man en gang til skal tenke på bihuler som årsak. Ved en bihulebetennelse trenger man ikke nødvendigvis å ha økte infeksjonsverdier, CRP, fordi infeksjonen sitter lokalt i hulrom i ansiktsskjelettet, og en pågående infeksjon vil kunne sende bakteriekloner nedover i luftveiene som vedlikeholder symptomer med halvfeber, sårhet i hals, slapphet etc. Du vil selv kunne teste på dette ved å bøye deg med hodet dypt mellom bena, og legge merke til om smertene tiltar med dette.
Dersom du og din lege får mistanke om at noe slikt kan være på gang, kan det være aktuelt å behandle med antibiotika i tillegg til slimhinneavsvellende behandling.
Pga varighet kan det være en ide å kontrollere et røntgenbilde av lunger, og evt røntgenbilde av bihuler.

ALtså: dersom ikke noe bedres over helgen, ta en ny runde med din lege for å vurdere bihuler.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-