Influensa, evt lungebetennelse?

Spørsmål

Hei! Jeg har nå vært syk i over 3 uker. Startet med helt vanlige influensa symptomer som feber, muskel og leddsmerter og sår hals. På slutten av første uke akutt hodepine. Ble kvalm, svimmel og klarte ikke å fokusere blikket. Det roet seg i løpet av 1 døgn. Ble deretter bedre. Følte meg helt bra bortsett fra kvalme og en lett murrende hodepine. Jobbet den uka, men på fredagen blusset det opp igjen med høy feber, flere frostanfall, muskelsmerter og sår hals. Fikk mer vondt i hodet. Klødde i halsen og fikk tørrhoste. På mandagen følte jeg meg så elendig at jeg gikk til fastlegen var faktisk ustø på bena. Første legen min sier er at jeg ser elendig ut. Vi prater sammen og hun mener dette er influensa. Hun sier hun ikke lytter eller tar noen undersøkelser siden symptomene er så klassiske. Tok en CRP som viste kun 14. Reiser hjem og har ligget siden. Jeg føler meg faktisk bedre eller skal jeg si gudskjelov :-) feberen er nesten borte. Fortsatt snørrete og så hals, men ingen muskelsmerter. Hodepinen er bare litt murring, men jeg hoster mer og får opp slim og det verker veldig i brystet. Det gjør ikke mer vondt når jeg trekker pusten men føler jeg blir lett andpusten. Det svir midt i brystet mens verkingen sitter lengre ned og ut mot sidene. Jeg tenker litt på lungebetennelse, men jeg føler meg jo generelt i god del bedre form. Paracet hjelper. Skal jeg se det an? Er det noe jeg burde få sjekket? På forhånd takk!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Pga først helg og så alle helligdagene i julen, så har det gått en del dager siden du stilte ditt spørsmål, og mye har nok endret seg i din sykdom og din form siden du skrev til oss.
Det er da fullt mulig at mine råd her er "foreldet" i forhold til situasjonen nå.

Slik du beskriver din tilstand og sykdommens utvikling ovenfor, så virker det absolutt som om du er/var under bedring, og det vil da vanligvis fortsette til man er helt frisk.
Du følte bedre form, og feberen var forsvunnet. Det er udiskutable tegn til bedring, og pga de tingene var det helt greit å se an utviklingen videre, uten legesjekk.

En feber som forsvinner, er tegn på at infeksjonen er bekjempet i kroppen. En stigende feber, er tegn på det motsatte: En infeksjon som forverres, en nyoppstått infeksjon e.l.

Hadde du f.eks. fått lungebetennelse "på toppen av" influensaen, så ville du utviklet feber.

Jeg håper du er frisk nå, og at du har en fin jul og nyttårshelg videre.
Skulle du mot formodning ikke føle deg bedre nå, så bør du oppsøke lege for en sjekk, pga tidsaspektet i dette.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-