Feber, oppkast, svimmelhet og vondt i ryggen.

Spørsmål

Min sønn er 14 år. Han har vært syk med feber, oppkast, svimmelhet og hoste. Han hadde feber i 3-4 dager svimmel litt lenger. Nå er det gått 8 dager. Han er fortsatt svært slapp og har i perioder kraftig hoste. Han har veldig vondt på rygg/venstre side når han hoster eller at vi tar på dette stedet. Han har prøvd seg på skolen i dag. Er det vanlig å ha vondt på venstre side/rygg, slik han har?

Mann 14

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, og takk for ditt spørsmål!


Jeg forstår at det begynner å bli slitsomt når man er på 8. dagen, og symptomene enda ikke har gitt seg.
Ut fra hosten kan man mistenke at din sønn har en infeksjon som sitter i luftveiene. Slike infeksjoner ledsages ofte av både feber, slapphet og svimmelhet. Kraftige luftveisinfeksjoner som influensa kan også gi muskel/leddsmerter og oppkast og varer ofte rundt 1 uke før man blir bedre. 

Smerter i brystet og ryggen, både på høyde og venstre side, er ikke uvanlig etter lengre tids hoste. Dette fordi kraftig hoste kan gi ømhet i både ribben og omkringliggende muskulatur, og i enkelte tilfeller kan det også føre til et ribbensbrist. Det at det er smertefullt å ta på området tyder også på at smertene sitter i muskler eller skjelett, og at det er lite sannsynlig at smertene kommer fra indre organer som nyrer, tarm, lunger eller hjerte.  Det er imidlertid viktig å tilse at han får i seg nok mat og drikke. 


Smerter i ryggen ledsaget av feber kan i noen tilfeller forårsakes av mer alvorlig sykdom som nyrebekkenbetennelse. Da ville vi også typisk se fortsatt høy feber, nedsatt allmenntilstand, plager fra urinveiene og manglende bedring. 

Det at sønnen din er tilbake på skolen tolker jeg som at han begynner å føle seg noe bedre, og det er selvsagt et godt tegn. Om han blir bedre for hver dag kan man se dette an og behandle smertene med Paracet. Dersom han ikke blir bedre, eller om han blir verre eller det tilkommer nye symptomer anbefaler jeg at han/dere raskt oppsøker fastlege eller legevakt. 


Håper dette var oppklarende. God bedring!


Vennlig hilsen

Harald M. Dobloug

Lege

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn