Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter og ubehag baktil på penis

Spørsmål

Hei, har en kjæreste og vi har et veldig aktivt sexliv når vi først er sammen, vi har et lite "avstandsforhold" men er ofte sammen. Nå har vi vært sammen et par helger etter hverandre og etter første helg fikk jeg en type øm penis samtidig som det kom noe type hvit belegg som jeg bare kunne vaske av i dusjen, så nesten ut som tynn hud som jeg bare skrapet av samtidig som det klødde litt, har akk. tatt en klamydia test, og den var negativ, så vi utelukket det og tenkte det var en form for soppinfeksjon, så vi har begge nå begynt med en sopp krem kur. Etter den andre helgen har strengen på penisen min blitt veldig hoven, rød og det svir litt, det har også kommet noen små rifter/kutt der det er hovent langs strengen. Dette sistnevnte har aldri skjedd før og jeg tror ikke strengen på penisen min er for kort, men kanskje det har kommet av for mye sex over en kort periode? hva kan dette være for noe?? hjelp!

Mann 22
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Her er mulighetene flere. Soppinfeksjon kan ofte stamme fra kvinnelig sexpartner, men tar gjerne tid før den kommer. Ytrer seg hos kvinnen som rødme og hvitlige forandringer i skjedeinngang og lenger opp  vagina, kløe og etterhvert hvitlig utflod. Vel forenelig med dette kan selvsagt også det hvitlige du har merket, men gjærsoppinfeksjon er og blir relativt sjelden hos den mannlige partner. 


Den kan eventuelt heller ikke forklare det du beskriver rundt strengen;- det høres ut som du kan ha en betennelse her og den kan ledsage en hissig urethritt, dvs. en betennelse i urinrørets ytterste del som er en svært vanlig seksuelt overført sykdom, spesielt i de yngre årgangene som du hører hjemme i. Den fremkalles av mikrobene chlamydia, som du altså er testet for, mycoplasma genitalium samt gonorebakterien. I tilegg kan den videre fremkalles av mikrober som man ikke finner ved rutineprøver i laboratoriet og da kalles tilstanden for uspesifikk urethritt. En betennelse ved og rundt strengen kan forsåvidt også oppstå av seg selv og ikke ha noe med en urethritt å gjøre hvis strengen gjennom tid kan ha vært satt på strekk for så å bli utgangspunkt for en eller annen type infeksjon, avhengig eller uavhengig av sex. En herpesinfeksjon kan likeledes sette seg i området og gi de symptomene som du beskriver. 


Du kommer ikke utenom en tur til legen og helst da til en som har noe erfaring med sykdommer nedentil. Ofte er det hensiktsmessig å ta med partneren slik at begge kan undersøkes, det kan ofte bli klarere hva som foreligger når legen får anledning til å undersøke og samtale med begge to. God bedring og lykke til !