Sannsynlige condylomer

Spørsmål

Har i løpet av kort tid fått noen utvekster rundt penisroten å lurer veldig på hva dette kan være??

Mann 48
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det som bildet viser er etter all sannsynlighet vorter. De virker noe ulike, men sannsynligheten taler for vanlige kjønnsvorter som kalles kondylomer. Disse er betinget av et virus, HPV-visuset som kan fremkalle forskjellige typer vorter;- fra vanlige hånd- og fotvorter til altså condylomer, som er type 6 og 11. 


Condylomer ikke spesielt plagsomme, men de fleste ønsker likevel å få dem fjernet. Du må således oppsøke en lege og få behandlng for dem. Det kan enten dreie seg om noe til å smøre på, som er reseptbelagt til andre metoder som frysing eller elektrokauter. Vortene er smittsomme og sprer seg når hud med vorter kommer i nærkontakt med andres hud, som ved seksuell omgang, derav navnet kjønnsvorter. De fleste vorter forsvinner av seg selv, men det kan ta tid, ofte flere måneder. Lykke til og god bedring !