Kan dette være vorter ?

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 42 som har oppdaget noe som kan minne om ei vorte ved tissen og noe som ser ut som eiblemme på selve tissen. Er redd for at dette kan være kjønnsvorter. Jeg er i et fast forhold siden starten av 2016 og jeg har aldri vært utro. For 20-25 år siden fjernet jeg ei vorte ikke langt fra tissen. Legen nevnte aldri noe om kjønnsvorter. Kam dette utbruddet stamme derifra? Eller kan jeg anta at kjæresten min har vært utro? Hva gjør jeg?

Mann 43

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det er umulig å si  noe om hvorvidt det du har oppdaget på penis er en vorte eller noe annet;- ei heller det du beskriver som en blemme. Siden du oppfatter disse som forskjellige så kan det kanskje tyde på at det er to forskjellige tilstander.  Det er heller ikke mulig å vite noe spesifikt om den vorten du fikk fjernet for 25 år siden;- har den ikke kommet tilbake før så er det usannsynlig at den kan ha noe med dette nye å gjøre. Generelt er det svært vanskelig å si noe hvorfra vorter stammer og i hvor lang tid man kan ha hatt dem;- HPV-viruset er lite forutsigbart og har mer enn to hundre forskjellige genotyper som kan komme de fleste steder på kroppen. De vanlige kjønnsvortene er av typene 6 og 11 og er svært utbredt i befolkningen. De er ofte det som kalles subkliniske, dvs. de opptrer på en slik måte at man ikke erkjenner dem som vorter, enten ved å være svært små eller veldig flate slik at de ikke legges merke til. Derfor vil også de fleste leger være særdeles tilbakeholdene med å uttale noe som helst i retning utroskap eller andre partnere når det gjelder akkurat vorter. 


Du spør hva du bør gjøre. Jeg tror at et godt forslag er å oppsøke primærhelsevesenet, som fastlegen eller noen annen lege eller klinikk som steller med seksuelt overførbar sykdom og få dette vurdert og behandlet. Lykke til og god bedring ! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-