Kan dette være en gjærsoppinfeksjon ?

Spørsmål

Jeg er en gutt på 18 år som rundt midt i mai ble seksuelt aktiv med ei jente på samme alder. Jeg har hatt henne på besøk omtrent hver helg siden da og vi har hatt mye sex. Etter denne helga her har penishodet mitt blitt veldig tørt og det klør. Jeg lurer på om dette er en slags kjønnssykdom eller lignende, eller om det bare er irritert etter en aktiv helg... Det ser ut som det er små prikker/nupper på penishodet og under forhuden. Selve penishodet er veldig tørt og virker som det har sprukket opp.

Mann 18

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Vanskelig å stille sikker diagnose på bakgrunn av bilder, men siden penishodet ditt har det utseende det har så kan det passe med en infeksjon med gjærsopp eller candida albicans som denne soppen heter. Det er ikke så hyppig at gutter får dette;- men de som da får det har som oftest hatt endel sex med en kvinne som har det samme i skjeden. Hun trenger ikke å ha merket det for det gir ikke alltid merkbare symptomer. De symptomene det imidlertid kan gi hos kvinner er noe øket utflod, røde og kløende slimhinner samt hvitlige pletter nedentil. 


Du bør snakke med henne om dette og kanskje kunne det være en ide at dere tok turen til legen sammen;- det er alltid enklere å stille en diagnose når man kan undersøke begge parter når man tenker på at tilstanden de har kan deles som følge av sex. 


Så bortsett fra den økede rødmen og den irritasjonen man ser på penishodet ditt er det ikke så meget å bemerke til bildene. Hvis det tar noe tid før dere får time hos legen kan du forsøke å kjøpe en tube med soppdrepende middel på apoteket, du trenger ikke resept for det. Og blir det fort bedre bør kanskje veninnen din gjøre det samme. Hvis det altså ikke blir bedre så blir det desto viktigere at det blir sett på av lege. Lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-