Inneholder røde pletter på penis skabbmidd etter en kur ?

Spørsmål

Hei! Fikk skabb før jul og merket dette av ekstrem kløe om natta og utslett på sete og hofter. Gikk til lege ganske tidlig og fikk tak i kur og behandlet dette tidlig. Var grundig med påsmørning og behandling av klær, sengetøy osv. Kløen vedvarte en stund, men var ikke like intens lenger. Deretter fikk jeg beskjed av at jeg hadde ligget i sengen til en med skabb i romjula, og gikk deretter på ny behandling. Kløen var intens en stund, men så roet den seg i en ukes tid. Kløen kom og gikk litt over perioder, men je merket de siste dagene at jeg fikk lignende utslett/nupper på penis og pung(Som vist på bilder). plassene det har klødd mest på er sete,lyske,armhuler,lår,legger og fingre/håndledd. Derfor blir jeg usikker på om midden er borte siden det de siste dagene har oppstått stadig flere «myggstikklignende» utslett på penis og pung. Hvordan vet man sikkert at skabben er borte? Det er nå 2-3 uker siden jeg tok sist kur, og vet at det kan klø en stund etterpå, men blir usikker pga at det kommer nytt utslett.

Mann 19

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Noen får slike utslett som du beskriver, rødlige pletter som kan ligne litt kraftige myggestikk på penis og omgivende områder, ofte mest tydelig på glans penis etterat en skabbkur en gjennomført. Siden dette uteslettet ikke går over rett etterat kuren er ferdig så tenker mange at kuren ikke har virket helt og kanskje det må flere kurer til. Du har nå tatt to skabbkurer og fått dette. Medisinen vet ikke helt hva disse utslettene representerer, men man tenker seg at dette kan være immunologiske reaksjoner fra kroppens side etter skabben. Områdene inneholder ikke skabbmidd og utslettene vil vanligvis gå tilbake, men det kan ta lang tid;- uker til måneder. Noen mener at utslettene er opphav til kløe;- det er nok uklart hvorvidt dette dreier seg om reell kløe eller en type kløefornemmelse som følge av synet av utslettet sammenholdt med det forutgående sykdomsbildet med utslett mange steder og sterk kløe, særlig om natten. En mild cortisonkrem kan av og til være til noe hjelp, som f. eks. apolar smurt tynt på utslettene 1-2 ganger daglig i perioder på noen dager for så så trappe ned og eventuelt litt opp igjen ved behov, skal ikke brukes på tynn hud over lengre tid av gangen. NB


Dernest har man jo på den annen side en mulighet for at det faktisk er en reell skabb som ikke har blitt bra;- du nevner kløe p¨andre steder enn de genitale områdene, men det  er nok temmelig sjelden ettersom jo legen vanligvis er nokså nøyaktig i instruksjonen om hvordan innsmørningen skal foregå og viktigheten av å avgrense seg i forhold til eventuelle smittekilder som ikke er behandlet eller spesielt sengetøy som kan ha vært ligget i av en eller flere personer med en ikke-diagnostisert skabb. Hvis du er i alvorlig tvil om et siste bør du oppsøke en hudlege før du eventuelt legger i vei med en tredje skabbkur. God bedring og lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn