Hva gjør jeg med condylomer ?

Spørsmål

Hei! Klarer ikke dra til vanlig allmennlege og bare dra opp penisen og vise hva som er problemet så jeg håper virkelig du kan gi meg et ordentlig svar og gi meg en kur. Har ingen andre symptomer enn hva som er vist på bildene. Problemet startet (tror jeg) etter jeg klarte å ha litt for røff sex med en jente og fikk en liten rift i strengen, etter dette har det vokst eller kommet noen hvite klumper som vokser og det virker som det sprer seg også veldig sakte. Hygienen min vil jeg si er veldig bra og Har akkurat tatt en negativ prøve på klamydia. Syntes det er flaut og får veldig dårlig selvtillit når jeg har samleie og nekter jenter å gi meg oralsex. Håper du kan gi meg et svar. Takk på forhånd. Håper du kan gi meg et annet svar enn at jeg må dra til lege.

Mann 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt med bilder. Med det forbehold man alltid må ta vedrørende billeddiagnostikk så er det mest sannsynlig at det du har representerer kjønnsvorter eller condylomer. Condylomer overføres ved gnidning fra hud til slimhinne eller omvendt eller fra hud til hud. Seksuell nærhet er som oftest det som har medført condylomer, som er HPV- (human papilloma virus) betingede vorter. De gjør vanligvis ikke vondt, er ikke farlige på noen måte og medfører vanligvis ikke andre plager enn kosmetiske samt altså det at du kan smitte andre med dem. Condylomer kan gå over av seg elv, men det kan ta så lang tid at de fleste velger å fjerne dem. Det finnes ikke noe middel å få kjøpt på apoteket som er effektivt mot condylomer, slik at du nok ikke kommer bort fra en tur til legen. 


Det greieste er enten å gå til en lege i primærhelsetjenesten eller til en klinikk som steller med seksuelt overførbar sykdom, som en ungdomsklinikk eller poliklinikkene ved sentralsykehusene tilsluttet hudavdelingene, i Oslo Olafiaklinikken. Condylomer kan fjernes enten ved noe å smøre på eller ved en kirurgisk prosedyre, som frysing, curretering eller laser. Jeg tror neppe du behøver å bekymre deg spesielt for å gå til lege med condylomene dine;- condylomer er den hyppigste seksuelt overførbare tilstanden og enhver lege er vant til å forholde seg til at pasienter også kan feile noe nedentil, det kan du trygt gå ut fra. Lykke til og god bedring !



Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 259,-