HIV smitte og alopecia

Spørsmål

hei!
jeg ble diagnostert med alopecia areata for ca. 2 måneder siden, og har en liten hårløs flekk på bakhodet, som spesialisten jeg har vært hos, sier kommer til å vokse tilbake. Skal ta en blodprøve for å kartlegge imunsystemet mitt og om jeg har noen andre sykdommer som kan korrelere med alopeciaen.
Har i den forbindelse googlet en hel del om sykdommen, kom over en artikkel over at HIV-pasienter ofte har alopecia. denne tanken har jeg aldri tenkt før, og etterhvert som jeg finner mer og mer på internett, vokser bekymringen.
Jeg har totalt hatt 10 sexpartnere i mitt liv, den siste er min nåværende kjæreste gjennom ca. et år. De 9 andre har vært noen med, og noen uten kondom, og alle har vært engangstilfeller. Alle, bortsett fra en australsk gutt, er etniske norske, ingen av dem er homofile, sprøytemisbrukere eller hatt sex med noen i et risiko land så vidt jeg vet.
Jeg har gått to ganger på antibiotikakur for klamydia, den første gangen fordi tidligere partner som hadde fått påvist det, tok selv ingen test, men kun kuren så vet ikke om jeg var positiv. Den andre gangen testen jeg positivt. Jeg er ikke smittet nå. Har ytterligere lest at ca. 50-70% som blir smittet av HIV får en såkalt primær hiv-infeksjon noen uker etter smitte med kraftig forkjørelse.Har ikke hatt influensa siden før jeg ble seksuelt aktiv, dvs. 4 år siden.
mine spørsmål til deg er følgende:
1. jeg er fryktelig redd for at jeg kan ha pådratt meg hiv-infeksjon, og dermed ha smittet min nåværende kjæreste. Hva tror du? Burde jeg være bekymret?
2. kommer en eventuell smitte til å vises på blodprøven jeg skal ta for å kartlegge mitt imunforsvar?

Jeg er bosatt i københavn og finner ikke noe tilbud for testing til noen andre enn menn som har sex med menn og minoriteter. Jeg får derfor ikke testet før jeg kommer hjem. Er fryktelig stresset, lurer derfor på om du kan komme med svar til min situasjon.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Sannsynligheten er forsvinnende liten. Det er ingen mistanke om smitte hos de partnerne du nevner. Dessuten ville du ha hatt andre symptomer på nedsatt immunforsvar som gjentatte lungebetenelser, hudinfeksjoner mm. Det er fullt mulig å ta en HIV test hos hvilken som helst fastlege og det vil jeg tro er det samme i København. Alopecia er ikke en sjelden tilstand og de som har dette pga HIV infeksjon utgjør bare et par promille.