Plager etter kyssesyken

Spørsmål

Hei Jeg er en mann på 32 år gammel og var aktiv innen styrketrening i flere år før dette.heilt siden jula 2016 har det blitt verre å verre med helsa mi.jeg ble kraftig syk rett etter jul da jeg ble utslått.konklusjon fra legen var at jeg hadde fått kronisk bihulebetennelse,hals betennelse og øre betennelse.gikk på pencelin og en nesespray jeg ikke husker.jeg er fortsatt ikke bra førdeom per dags dato.etter utallige legebesøk så fant de ut i sommern 2017 at jeg hadde hatt kyssesyka.men det jeg sliter sånn veldi med nu som de ikke finner ut av er at jeg sliter med å gå å stå oppreist.føtterne gir etter å gir smerter fra lår,kne,legg.jeg har også sånn smerter i armene å heilt ut til fingrene mine.de er så intense jeg blir kvalm.vanskli å beskriv følelsen men nærmeste jeg kommer er som om musklene står i høyspenn konstant i armene.dette er hver dag og forsvinn ikke i hvile.i tillegg slit jeg med hodepine,ryggsmerter,mage å tarm smerter.føler meg svak og skjelver bare jeg hold ei penn.er også lys sky.heilt siden jula 2016 har jeg vært innom mye undersøkelsa.er som følgende.mye blodprøva (mangel på b12 og folat.høyt kolestrol)gastroskopi (dær fant de magesår og helicobacter pylori.gjennomført trippel kur) ultralyd og ct av overkropp (de fant knuter på levra,liten nyrestein) vært operert i venstre arm for nerve i klem.ultralyd og sykkeltest på hjerte (får en følelse av dobbelt slag opp mot halsen).koloskopi som jeg venter svar på (fjernet polypp) skal inn på fysikalsk i mars på sykehuse før utredning.går også til fysio terapeut uten nytte.har blitt sendt hit å dit men uten å bli klokar både jeg og legene.så spørsmåle mitt blir er dette komplikasjoner med kyssesyken?hva kan dette være for noe?kan det være muskel sykdom?føler jeg møter veggen hos legene å uten hjelp.begynner å bli veldi desperat.kan påpeke at det er fibromylagi og blod kreft i familien.

Mann 32
Svar

Hei! Det er ikke usannsynlig at dett er komplikasjon til kyssesyken. Symptomene er veldig klassiske, i tillegg slapphet/tretthet. Tilstanden kalles for postviralt tretthetssyndrom. Man kjenner ikke helt til mekanismen bak dette. Det finnes ingen effektiv behandling, men prognosen er god og de fleste blir helt bra. Det kan imidlertid gå lang tid, et år er ikke uvanlig. Det høres ikke ut som noen form for muskelsykdom. Du har vært gjennom en omfattende utredning og ikke funnet noen årsak. Jeg ser heller ingen videre utredning som skulle forklare dette. Det er viktig at du videre trener er aktiv til den grensen du klarer. Sørge for god søvnrytme og allsidig kosthold. Jeg er rimelig sikker på at du vil bli kvitt disse plagene