Kan jeg ta medisiner jeg har liggende?

Spørsmål

Hei, jeg har forkjølelse og feber. Har jeg hatt halsbetennelse for en stund siden. Og en god del medisin liggende. (Apocillin 1 g)
Hva skjer om jeg tar den medisinen?
Den virket veldig feberdempende og tok raskt knekken på febern og forkjølelsen når jeg hadde halsbetensle for ei stund siden..

Mann, 19 år

Svar

Hei!

Jeg synes IKKE du skal ta medisiner du har liggende fra tidligere uten å ha konsultert en lege. En virusinfeksjon vil ikke påvirkes av Apocillin (som er vanlig penicillin), men vil istedet bidra til at du øker risiko for motstandsdyktige bakterier i svelget. Dessuten vil en påbegynt antibiotikakur ødelegge for vurderingen senere hvis det viser seg at du likevel må konsultere en lege og antibiotikakur må vurderes.
Dessuten kan du få bivirkninger som feks diare som ikke er ønskelig.

Generelt skal man ikke ta medisiner man ikke har fått forskrevet for den aktuelle sykdommen.

Forkjølelse og feber er som regel virusinfeksjon som går over av seg selv etter noen dager.

Hvis ikke bør du kontakte legen din.

God bedring!!