Forkjølelse

Spørsmål

29.12.17 ble jeg syk. Det ble påvist virus, men ikke influensa og en luftveisinfeksjon. Begynte med Apocillin 03.01.18. 1 tablett ( 660 mg) , 4 ganger daglig i 10 dager. Et par dager etter endt kur fikk jeg lignende symptomer som før jeg startet kur og crp var på 40. Ved sist måling var den på 15. Så fikk jeg ny kur, Doksycyklin hexal 100 mg, 2 tabletter to ganger daglig. Oppstart var 16.01. Jeg målte crp den 19 og den var på 16. Jeg kjente straks en bedring etter at jeg startet med Dok.noe jeg også gjorde etter oppstart Apocillin. Men jeg kjenner fortatt et trykk over bringen og er slapp.Jeg har tre dager igjen av kuren og er usikker på om dette tar infeksjonen. Legen sier at jeg ikke har lungbetennelse. Jeg har tatt en test med pinne opp i nesa, den påviste virus. Jeg er 46 og ellers i god form. Ingen sykdommer ellers. Jeg går ikke på andre medikamenter. Hva skal jeg gjøre ?

Kvinne 46
Svar

Hei! Sannsynligvis har du hatt en viral luftveisinfeksjon (influensa) med bakterieinfeksjon på toppen. CRP viste40 som kan tale for det. antibiotikakurene har tatt knekken på bakteriene, men virusinfeksjonen henger fortsatt igjen. CRP er nå nærmest normal som utrykk for at du ikke har en bakteriell lungebetennelse. Det finnes ingen behandling mot influensavirus. Kun symptomatisk behandling i form av ibux, nesespray og rikelig med væskeinntak. symptomene vil sannsynligvis bedre seg i løpet av noen dager.