Hva slags symptomer kan hiv gi?

De fleste som lever med hiv har ingen symptomer i mange, mange år.

En som er blitt smittet med hiv, har hivinfeksjon. Hivinfeksjoner kan være asymptomatiske (det vil si at de ikke har symptomer eller plager) eller symptomgivende. En kan dele opp en hivinfeksjon i flere stadier:

- Akutt hivinfeksjon. Kort tid (3-6 uker) etter smitte får noen - men ikke alle - en kortvarig sykdom som kan minne om kyssesyke (mononuklose). Denne kalles akutt hivinfeksjon. I typiske tilfeller får den smittede feber, svelgsmerter og hovne lymfeknuter. Det kan også være hudutslett, diaré, hoste og belegg på mandlene. Siden symptomene kan minne om en forkjølelse, vil det være mange som ikke tenker på dette som uttrykk for en hivinfeksjon.

- Asymptomatisk hivinfeksjon. Deretter er de fleste uten symptomer i mange år. Noen får likevel forstørrede lymfekjertler flere steder i kroppen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

- Symptomgivende hivinfeksjon. Senere, som regel etter mange år, kan den smittede gå ned i vekt og være plaget av feber, nattesvette, tretthet, forstørrede lymfeknuter, diaré, soppinfeksjon i munnen, helvetesild og økende plager med utbrudd av herpes.

Bekymret? Snakk med en lege på video nå!

Våre leger sitter klare til å svare på akkurat det du lurer på. Alt du trenger er en mobil, et nettbrett eller en PC med kamera og BankID.

  • Ingen krav til program eller app
  • 100% anonymitet
  • Ingen ventetid
  • Betal med Vipps
Leger på vakt
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-