Ubehag i ansikt

Spørsmål

Hei. I begynnelsen av mars fikk jeg plutselig serier med støt oppe i tinningen og ned mot nesen på høyre side når jeg spiste. Ikke hver gang men innimellom. Så fikk jeg stikkningen i nesen når jeg rørte på den. Tannlegen tok OPG og CBCT fant ikke noe galt med tennene, men infeksjon i bihulene. Fikk hos ØNH spesialist konstantert kronisk bihulebetennelse og polypper. Fikk azitromax, prednisolon og nasonex. Etter dette ble nervesmertene borte. I slutten av juni begynte jeg igjen å få stikninger i nesen. Etter et par uker ble det mye verre. Fikk serier med støt ved høyre side av nese mot kinnet spesielt når jeg spiste, pusset tenner, snakket og drakk noe kaldt. Var hos ØNH spes. Ingen infeksjon i bihulene nå, men har en stor polypper på høyre side. Fikk neurontin mot nervesmertene. Etter noen dager med en dose på 900 mg i døgnet er jeg blitt bedere. Kan bihule problematikken trigge trigeminus nerven slik at jeg blir bedere når jeg får operert bort polyppen? Håper ikke jeg har fått trigeminus nevralgi. Kvinne 55 år.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Trigeminusnerven har ansvar for hudfølelse i ansikt, ikke tinning. Selv om det er snakk om serier med støt, er det således ikke mistanke om trigeminusnevralgi. Det stemmer at trigeminusnevralgi kan forverres med spising og vind, men lokalisasjon av dine smerter er atypiske med tanke på denne tilstanden. Dessuten er smertene lynende ved denne tilstanden.

Det stemmer mer med infeksjon i bihulene. Effekt av Azitromax, Prednisolon og Nasonex taler også for dette. At nervesmertene ble borte taler også for dette. Både infeksjon i bihulene og smerter kan komme tilbake, og forverres av å spise, pusse tenner osv. Polypper er likeledes romoppfyllende som en infeksjonsprosess, og kan gi like symptomer. Det stemmer at bihuleproblematikken kan trigge trigeminusnerven, og du kan bli bedre når du får operert bort polyppen.

Jeg håper at du vil ha glede av Nevrontin.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn