Spørsmål om clamydia

Spørsmål

Min partner gjennom 6 år har fått konstatert Clamydia, ingen av oss har hatt andre sex-partnere i denne perioden. Kan man ha Clamydia i kroppen så lenge uten å oppdage det? Vi har en datter på ca. 4 år, sjekker man ikke om moren har kjønnssykdommer som f.eks. clamydia under graviditet? Jeg har fått konstatert candida tidligere, uten å ha fått opplyst noe om clamydia, sjekkes ikke dette samtidig?? Kan clamydia forsvinne med behnadling med "vanlig" antibiotika, dvs. f.eks. mot infeksjoner som bihulebetennelse, ol.

Sykdommer: Clamydia

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er mange som mailer Lommelegen og lurer på dette med klamydia. Klikk på linken over til høyre for å se en omfattende artikkel om denne infeksjonen.

For å svare konkret på dine spørsmål:
- Ja, det er mulig å ha klamydia i mange, mange år uten å oppdage det. Hvis ingen av dere har vært utro må en av dere ha blitt smittet før dere ble partnere.
- Det er ikke bestandig at man sjekkes for klamydia i forbindelse med graviditet selv om mange allmennleger vil ta slike bakterieprøver ved første gynekologiske undersøkelse etter at graviditeten er startet.
- Det er en separat prøve for candida og en for clamydia, men ved utflod vil nok de fleste leger teste både på sopp, bakterier, klamydia og gonore.
- En vanlig antibiotikakur med penicillin vil vanligvis ikke kurere en clamydiainfeksjon.

Dere må begge ha medisin og gjerne kontrolleres etter endt kur.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-