Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vorter på nesen. Hva er dette?

Spørsmål

Hei, jeg har 2 vorter på siden av nesen(vedlagt bilde). De er ganske små begge 2, men den ene er større. Kan jeg brukte Airol(tretioin krem) på den for å få den vekk? Har testet Vortefri pen , men det resulterte bare i at den begynte å blø. Jeg har til informasjon nedsatt immunsystem pga remsima infusjon hver 8'ende uke( 400mg).

Mann 30
Svar

Hei,

Tkak for spørsmålet ditt. Svarer på spørsmålene under.

1. Jeg tror ikke Airol vil løse eller fjerne en kul i huden slik du beskriver.

2. Med vorte tenker man som hudlege på en virusinfeksjon. tilsvarende en vorte på fingeren. Jeg er ikke overbevist om dette er vorter. Mer sannsynlig er en type utstående føflekk (dermal). Eller en annen type virus infeksjon (mollusk) eller solpåvirkning (basaliom).

3. Riktig behandling for disse er å gjøre en "shave". I lokalbedøvelse vil en lege fjerne overflaten av kulen ned til hudnivå. Alt du kjenner er et lite stikk med bedøvelse. En buker et instrument (dermablade) som gjør huden helt flat. Det blir kun et lite skrubbsår i etterkant. En vil da kunne sende inn det som er fjernet til laboratoriet, slik at man får en sikker diagnose i etterkant.

Så hva bør du gjøre?

Enkelt problem å fikse, men bør gjøres på riktig måte. Og de er ikke Airol eller vortefri pen. Men en enkel prosedyre utført hos legen din, eller en hudlege. Håper svaret var til hjelp!