Vorter i hodebunn

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt vorter i hodebunnen i ganske lang tid nå(2år). Jeg begynner å bli oppriktig lei og desperat. For 2 måneder siden var jeg hos hudlegen og fikk fjernet noe kirurgisk med lokalbedøvelse. Jeg tror dette hjalp, men problemet er der enda. Jeg prøvde maursyre(vortefri) på hodebunnen og kunne se positive resultater. Området ble flatt, det eneste er at huden føles myk og glatt. Jeg lurer på om jeg ikke har mistet håret her ? Jeg har kjempe lyst til å fortsette behandlingen, men er redd for hårtap. Kan formalsyre(maursyre) føre til hårtap? Jeg fikk også noe fluoruacil(actikerall) fra hudlegen for å behandle håndvortene mine. Kan dette brukes på hodebunnen(vil det fremkalle hårtap?) Som du ser er jeg spesielt redd for skade på hårfollikelene ved bruk av disse stoffene. Jeg har tatt diverse blodprøver. Har ingen immunologiske sykdommer eller kjønnssykdommer. Alt er normalt. Det var denne jeg brukte: https://www.apotek1.no/produkter/vortefri-original-vortefjerner-5ml-904018p

Mann 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Hvis huden blir veldig irritert av maursyre kan det gi hårtap. Når det har gitt så hissig irritasjon hos deg synes jeg du bør prøve en annen behandling. 


2. Actikerall høres ut som en veldig god ide. Det er et nytt legemiddel, som i utgangspunktet er laget for noe annet enn vorter. Det har dog vist seg i studier å fungere godt mot vorter også. Det brukes daglig inntil vortene er borte. Hvor lenge det tar er individuelt, men de fleste merker stor bedring etter noen uker. En skulle ikke forvente noe hårtap av behandlingen så lenge middelet tas på skånsomt. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-