Vitiligo og psyken

Spørsmål

Hei! Min sønn (27 år) født i 1991 har nylig oppdaget hudsykdommen vitiligo på seg selv, hans mormor har hatt dette siden hun var 11 år. Han er svært fortvilet. Fastlegen ga ham Daktacort. Jeg syns han skal henvises hudlege. Er du/dere en hudlege (spesialist) det kan henvises til? Og er det egentlig noe håp om bedring? Både vi i familien og kjæresten hans syns han er den samme vakre unge mannen, men han selv sliter veldig med dette psykisk. Hilsen mamma Merete (52)

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Det er riktig at han skal henvises til en hudlege. Hvis du ser på linken under er ikke vitiligo noen farlig sykdom. Det gir hvite flekker i huden, som kan oppfattes belastende psyisk. Du skriver ikke hvilke områder han har fått det på. De fleste vil kun ha et mindre område som holder seg stasjonert. Forløpet er uforutsigbart. Hos noen kan fargen komme tilbake, mens andre kan få enkelte nye. Hvis man søker på Google finner man bilder av de som er hardest rammet, og dette er ikke vanlig. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-t-%C3%98%E2%80%A6-vitiligo.html


Jeg tror sønnen din vil ha stor nytte av å prate med en spesieliast, og at man får sett på huden. Det finnes behandlinger i dag som kan hjelpe. de er spesielt effektive på de mest synlige områdene slik som ansikt (hvis det er aktuelt hos ham). Mest brukt er reseptbelagte kremer som elidel og protopic. Lysbehandling er et andrevalg. Det finnes også kremer som dekker over partiene. En bør også snakke sammen igjennom viktigheten at han ikke gjør dette til noe stort problem. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-