Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utvekst på hoften

Spørsmål

Hei. Min datter fikk i fjor denne utveksten på hoften. Vi har vært til fastlegen som sa at det bare er en vorte. Den kom veldig plutselig og er ganske stor. Den er litt fast men jeg syntes det varierer litt fra fast til litt mykere. Overflaten er glatt men det flasser av og til litt hud fra den. Jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med svaret fra fastlegen så jeg sender derfor bilde og beskrivelse til deg. Hun sier at den ikke er vond og at den ikke klør men hun er veldig forsiktig med den når hun kler av og på seg. Akkurat nå er det et lite sår på siden av den.

Kvinne 5
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. Hva gjelder årsak klarer jeg ikke gi svar fra bilde. Det ser ikke helt typisk ut for en vorte. Mest sansynlig vil være et pyogent granulom, som er en ufarlig blodkar utvekst. Det finnes også enkelte medfødte kuler som kan komme i området, og heller ikke er farlig. 


2. Jeg kan gi dere råd om fremgangsmåte jeg synes er naturlig. Det er å ta en såkalt shave. Det er en enkel prosedyre som gjøres i lokalbedøvelse. Her fjerner man utveksten i overflaten, og kan sette litt varme i roten så det ikke blør. Da blir det i etterkant kun et skrubbsår som gror. Hudprøven kan da sendes til en undersøkelse hos en patolog så får vi fasit på årsaken. Hun er da også kvitt utveksten. 


Så hva bør du gjøre?

Få en henvisning eller oppsøk en hudlege der dere bor. Dette er en enkel og rask prosedyre. Håper svaret var til hjelp!