Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utvekst bryst

Spørsmål

Hei. jeg oppdaget en knuteformet blomkålaktig blek utvekst ca 4 mm i omkrets og ca 2 mm høy. Vet ikke hvor lenge den har har vært der eller om den er seint- eller hurtigvoksende Litt øm når man kommer borti den. Lys farge. Var på mammigrafi i desember 2019. Negativ. Har ammet 3 barn. Den venstre puppen var den det var minst melk i, og puppen var mindre, vorta mindre. Tror ikke det har noe å si. Ikke brystkreft i fam. Lurer på om dette er bbc, vorte eller fettkul? Jeg er 61 år. Menopause 53 år.

Kvinne 61
Svar

Hei,

Forstår at du lurer når du finner en utvekst til brystet. Forandringen ser ikke typisk ut for bcc, vorte  eller fettkul. Jeg synes det kan ligne på et papilom. Se denne lenken. Det er også bra at mammografi ble tatt i desember og at denne var normal. 

Jeg synes at forandringen ser ut som en godartet forandring. Selvom forandringer ser snille ut er det alltid viktig å følge med på forandringen, og kontakte lege ved endringer. Selvom forandringen synes godartet så tenker jeg det er lurt å få den undersøkt av lege. Forandringen er nå ganske liten og den ligger godt til rette for å kunne ta en liten vevsprøve. Med en vevsprøve vil man få en helt sikker diagnose.

Håper dette var til litt hjelp for deg!