Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett

Spørsmål

Hei Har fått et utslett som strekker seg fra lysken over hoften og opp under armene. Lett hevelse og ser ut som bølger. Når kroppen blir varm begynner det å svi. Blir større etter hver dag. Hatt det ca 1,5 uke.

Mann 20
Svar

Hei,

Bildet du har sendt viser utslett på høyre side av mage/brystkassen. Det virker som det går helt frem mot navleområdet. Det er noe rødlig og helt nederst mot buksekanten ser utslettet noe fortykket ut og det kan se ut som det er små skorper. Små skorper kan komme av kloring. Områdene midt i ser noe hvitlige ut. Dette tolker jeg som at er eksponeringen ved bildetaking. Det er lite informasjon ellers og jeg har ikke informasjon om utslettet er tosidig. Utslettet gir svie når han blir varm og det har ikke vart lenge. 

Det er litt sparsomt med informasjon for å gi deg et spesifikt råd. Jeg skal prøve å gi noen generelle råd. 

Hvis det kun er den ene siden som har dette utslettet, må man tenke på lokale plager for eksempel en infeksjon med sopp eller et eksem grunnet en kontaktallergi. Et eksem grunnet kontaktallergi kommer ved at man er i kontakt med et produkt som man reagerer allergisk på. Se denne lenken: https://sml.snl.no/kontaktallergi. Selvom bildet du har sendt viser kun den ene siden skriver du under armene. Det kan derfor virke som at utslettet er tosidig. Hvis utslettet er tosidig kan det være hudsykdom som for eksempel eksem eller psoriasis Se disse lenkene: https://nhi.no/sykdommer/hud/psoriasis/psoriasis-oversikt/ og https://nhi.no/sykdommer/hud/atopisk-eksem-barneeksem/atopisk-eksem-oversikt/ . Hvis mor eller far eller søsken har eksem eller psoriasis eller om det er utslett andre steder på kroppen er diagnosen eksem eller psoriasis enda mer sannsynlig. 

Det er et utbredt utslett. Det er nok lurt å kontakte legen for vurdering og undersøkelse. I påvente av time hos legen kan det være lurt å smøre huden med fuktighetskrem morgen og kveld. Det vil hjelpe litt mot plagene. 

Håper dette var til noe hjelp for deg!