Utslett

Spørsmål

Hei. Jeg har lenge slitt med pityrasis versicolor (det ligner hvertfall på det, vet ikke om d er noe annet.) Har Pigmentflekker på magen og ryggen. Jeg har prøvd shampo(selsun og fongural), tablettkur og en spray kjøpt i USA mot fotsopp. Ingenting funker. Når jeg brukte sjapoene i Overdreven mengde for mange år siden, funka de, men flekkene kom fort tilbake og ingen kur har funket siden. Jeg vil heller ikke bruke den sjampoen mer fordi den lukter så vondt og d er mye styr med at jeg da må dusje om kvelden og la den tørke inn i kroppen og sove med den på.. Vil gjerne bare ha en sterk krem som faktisk Kan ligge på huden og funke hele dagen, og som ikke lukter vondt! Jeg har vært hos en hudlege her i Kristiansand og hun tok en test av huden og sa at hun ikke fant Noen ting. Var hos legen på Saits klinikken som ga meg tablettkur og han mente det et veldig vanskelig å se dette på en slik test og lager unødvendig arr i huden fra å kutte vekk en liten hudbit.. han mente tablettkuren skulle funke etter noen mndr men nå er det snart et år Siden jeg tok den og flekkene blir bare verre. Jeg har tatt en antibiotika kur kort tid etter denne soppkuren. Kan det hende jeg har fått en sopp infeksjon i magen som da også gir ubalanse i normal floraen i huden fordi antibiotikaen drepte mine gode bakterier? Jeg sliter også med sensitiv+Treg+oppblåst mage(legen mistenker ibs) og har lett for å få sopp i underlivet. Kanskje alt henger sammen? Er lei av at ingen har svar. Vil bare ha et svar og en kur mot disse flekkene nå. Ps. Finnes det lys/laser terapi mot pityriasis versicolor?

Kvinne 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Klarer ikke å gi deg svar om årsak, men kan gi deg noen råd om riktig fremgangsmåte. 


1. Du har vært plaget lenge med usikker diagnose. Jeg synes man bør starte her og ta en sjekk av hele huden igjen, og vurdere andre muligheter. Det finnes mer sjeldne tilstander som kan likne på pityriasis versicolor. Det være seg andre type soppinfeksjoner. confluent and reticulated papillomatosis og eksem. Ved undersøkelse bør man gjøre en woods lampe undersøkelse hos hudlege, og eventuelt en soppinfeksjon. En kan også vurdere å ta en biopsi. 


2. Yasmin er en vanlig årsak til gjentagende pityriasis versicolor. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-