Utslett

Spørsmål

Hva er disse prikkene på bena mine? Jeg la merke til disse prikkene i dag, uvisst hvor lenge de faktisk har vært der. De svir ikke, de klør ikke og gjør egentlig veldig lite utav seg. De strekker seg fra ankelen til rett over kneet på begge ben. Jeg går jo stort sett med shorts på denne tiden av året så det er ikke vanskelig å forestille seg at jeg kan ha kommet borti noe, men i og med at jeg aldri har sett dem før så blir jeg jo lott nervøs for hva det kan være?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Det er noen muligheter hva det kan være. Hvis det kun er tilknyttet leggene og du har gått i shorts vil stikk være en mulighet. Det kan se akkurat slik ut. Ved stikk ser man normalt sett et lite stikkmerke i midten. Men de vil normalt sett klø. En annen tilstand man som kan likne er en betennelse i de fine blodkarene i huden. Såkalt vaskulitt. Det gir røde flekker på leggene. Hvis du tar en glassplate og de ikke avblekes vil det styrke mistanken om det. Vaskulitt er stort sett ikke noe farlig, og kan utløses av mange årsaker. Det være seg medisiner som ibux, en halsbetennelse etc. 


Det riktige å gjøre ved et slikt utslett er å la din fastlege se på deg. En bør av rutine ta en vanlig blodprøvesjekk, urinprøve og en undersøkelse av huden. Skulle det spre seg vil man også ta en hudprøve. 


Så hva bør du gjøre?

Følg rådet over så gjør du alt riktig! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn