Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett

Spørsmål

Har utslett, blitt behandlet med flytende nitrogen av hudlege. Utslettet er i ansiktet, mye på brystet, litt på legger og armer. Blir ikke bedre, bare verre. Vet ikke om dette er solskader eller noe annet? Har jeg fått riktig behandling??

Kvinne 70
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Hvilken behandling man velger vil avhengig av årsak og hvor stort området det dekker. Hvilken behandling man velger vil variere fra person til person, og vurderes individuelt på timen. På generelt grunnlag under: 


1. Frysebehandling brukes mye mot solskader, talgvorter, og for å fjerne utvekster i huden. Det egner seg spesielt godt hvis det dreier seg om mindre områder. 


2. Er det tatt en prøve fra utslettet? Du skriver ikke noe om diagnosen eller årsaken. Altså om det er solskader som forstadier til hudkreft, eller hudsykdommer hvorav det er en lang liste muligheter (slik som lupus, eksem, allergi etc.). Hvis det ikke er tatt, er min første tanke at det bør ta biopsier (hudprøver). Det kan gjøres hos hudlegen din. De sendes inn til laboratoriet og undersøkes der. Hvis det er gjort, få en kopi av notatet så får du også en oppsummering der. 


Jeg vil også sett det naturlig at du har en oppfølgingstime videre hos hudlegen din, slik at man kan får sett på huden igjen, og vurdert videre behandling. 


Håper svaret var til hjelp, selv om jeg ikke kan gi klarere råd! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-