Utslett

Spørsmål

Jeg sliter med utslett over hele kroppen som jeg har hatt en måned snart :/ de kommersiell mellom valkene, på lårene, på magen og inni albuen og på ryggen. De kommer i sånne grupper med små kløende prikker som får noen steder et gulaktig skall på toppen. Hva kan dette være?

Kvinne 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. Det er flere tilstander som kan utarte seg slik. 


1. Mest sannsynlig vil være pityriasis rosea. Det er en ufarlig tilstand som varer i 4-8 ukers tid. Det ses som ovale rosa/røde flekker i huden. Hvis man ser nøye, vil man ofte se en skjellende kant i flekkene. En vanlig variant kalles "invers" og rammer hudfolder. Det går over av seg selv uten behandling: 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-pityriasis-rosea.html


2. Guttate psoriasis (dråpepsoriasis) er en annen mulighet. Ses som runde flekker i huden som skjeller. Diagnosen stilles ved vurdering av huden, og en vil vurdere lysbehandling. 


https://www.oslohudlegesenter.no/g-guttate-psoriasis-aid-242.html


3. Både eksem og hårrotsbetennelser kan gi utslett slik du beskriver. De vil vanligvis være lokalisert til et enkelt område, og ikke spre seg over større partier slik du beskriver. En kathon allergi vil kun gi utslett i et lokalisert område, hvis man eksponeres for konserveringsmiddelet. 


Så hva bør du gjøre? 

Du kan gjerne se dette an et par uker til, og forsøke en reseptfri hydrokortisonkrem. Hvis det vedvarer bør legen din eller en hudlege undersøke deg. 


Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn